Banky.cz Články

Články - strana 129

Nejvýhodnější půjčky má Zuno, velké banky propadly

Nejvýhodnější půjčky má Zuno, velké banky propadly

Výrazným propadem velkých bankovních domů skončilo srovnání 18 neúčelových úvěrů ve výši 100 000 Kč s dobou splatnosti 6 let nabízených na českém trhu. Nelichotivé zadní příčky obsadila Česká spořitelna na patnáctém, Komerční banka na šestnáctém a ČSOB na sedmnáctém místě. Srovnání provedl finanční portál Chytryhonza.cz.

Jak se dotkne rodinné peněženky nižší odpočet úroků z bydlení

Jak se dotkne rodinné peněženky nižší odpočet úroků z bydlení

Pořízením pěkného vlastního bydlení na hypoteční úvěr si plníme své sny a chováme se finančně zodpovědně, což stát podporuje formou daňového odpočtu. Jak pocítí rodiny případné snížení maximálního daňového odpočtu z 300 tisíc na 80 tisíc Kč za rok?

Převedení vašeho bankovního účtu

Převedení vašeho bankovního účtu

12.3.2014 Běžný účet

Nejprve si položte otázku, proč o převodu uvažujete. Pokud jste nespokojeni s některou ze služeb vaší banky, ujistěte se, že máte ten správný bankovní produkt. Důvod vaší nespokojenosti lze možná poměrně snadno odstranit. Všechny banky mají svůj systém řešení stížností a na požádání vám sdělí podrobnosti.

Jak na daňové přiznání

Jak na daňové přiznání

28.2.2014 Daně

Jako každý rok je přelom února a března optimálním obdobím pro podání přiznání k dani z příjmu za rok předchozí. Proč zrovna tento přelom měsíce? V lednu a začátkem února ještě zpravidla nemáme veškeré podklady od všech institucí potřebné pro vyplnění daňového přiznání a koncem března se na finančních úřadech (i v podatelnách) tvoří nepříjemně dlouhé fronty. Jsem-li nepodnikající fyzická osoba, která pouze souběžně pracuje u více zaměstnavatelů, je vyplnění čtyřech listů daňového přiznání otázkou pěti minut. Je tedy škoda platit průměrně 1 500 Kč daňovému poradci za takovouto fušku. Jak na to snadno a rychle?

Další pokles úroků u spořicích produktů

Další pokles úroků u spořicích produktů

26.2.2014 Spoření

Po krachu MSD se na trh dostaly miliardy nové likvidity. Jak si s tím banky poradily? Ustály nápor nových klientů nebo byly nuceny sáhnout k další redukci úrokových sazeb u spořicích produktů? 

Vyplatí se mít kreditní kartu s bonusovým programem?

Banka ZUNO nepotřebuje poplatky ani pobočky, je celá online

Banka ZUNO nepotřebuje poplatky ani pobočky, je celá online

Online banka ZUNO je jediná ryze internetová banka v České republice, protože nemá žádné pobočky. Klienti vše vyřídí přes internet. ZUNO nově nabízí zbrusu nový účet Plus, který je zdarma pro všechny a bez poplatků.

Podvody s prodejem produktů po telefonu

Podvody s prodejem produktů po telefonu

20.2.2014 Peníze

Každému z nás ročně zavolá nespočet prodejců kreditních karet, úvěrů, telefonních tarifů, energií či dokonce zdravotního pojištění a nutí nás ke koupi jejich produktu. Techniky prodeje jsou různé. 

Jak správně používat vaše karty

Jak správně používat vaše karty

12.2.2014 Běžný účet

Placení kartou je v dnešní době samozřejmostí, ale vybrat si z z takového množství různých typů karet se může jevit jako nemožné. Tento průvodce vám může být nápomocný při hledání té nejlepší právě pro vás.

Nakupujeme na internetu - jak platit bezpečně a rychle

Nakupujeme na internetu - jak platit bezpečně a rychle

11.2.2014 Peníze

Snad každý z nás již někdy nakupoval v internetovém obchodě neboli eshopu, který na rozdíl od tradiční kamenné pobočky může mnohdy nabídnout zajímavější podmínky v podobě lepší ceny a většího komfortu při samotném nákupu; produkty se nám lépe a rychleji porovnávají co se vlastností a ceny týče. 

Jak poznat dobrou půjčku?

Jak poznat dobrou půjčku?

Na úvěrovém trhu se pomalu rozrůstá zcela nový segment malých efektivních krátkodobých půjček. Pryč je doba, kdy nám nikdo nechtěl půjčit méně než několik desítek tisíc korun (bankám se nevyplácí půjčovat pouhých pár tisíc kvůli větší administrativě), schválení půjčky trvalo dlouhé dny až týdny anebo jsme na zaslané peníze čekali s poštovní poukázkou frontu na poště. Dnes je možné si půjčit pouhých pár tisíc korun před výplatou rychle a jednoduše. Jak poznat skutečně dobrou nabídku úvěru a nenaletět podvodníkům či lichvářům?

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena