Banky.cz Články

Články - strana 132

Velké porovnání bankovních půjček - říjen 2013

Velké porovnání bankovních půjček - říjen 2013

5.11.2013 Půjčka

V minulém díle našeho pravidelného měsíčního zpravodaje Banky.cz jsme se blíže podívali na běžné účty a spořicí produkty (spořicí účet, terminovaný vklad, vkladní knížka a stavební spoření). Tento měsíc podrobně prozkoumáme úvěrové produkty a to konkrétně kreditní karty, spotřebitelské úvěry a hypotéky. Zaměříme se především na úroky a poplatky s úvěry spojené.

Volby 2013

Volby 2013

28.10.2013 Politika

Česká republika má za sebou předčasné volby do poslanecké sněmovny, které přinesly mnohem více překvapení a nečekaných zvratů než kdy jindy. Do sněmovny se dostalo rekordních 7 stran. Pojďme se podívat na nejzajímavější momenty z volebního víkendu.

Ideální banka a její produkty

Ideální banka a její produkty

27.10.2013 Banka

Na českém retailovém bankovním trhu je přes 30 institucí, které nabízejí různě široká portfolia produktů. Od úzce specializovaných bank nabízející pouze spořicí účty či hypoteční úvěry až po banky s kompletním portfoliem, kde nechybí ani jistotní účty pro bezpečné vypořádání transakcí.

Levná a rychlá půjčka

Levná a rychlá půjčka

Optimální je se v životě obejít bez spotřebitelských úvěrů. Když už jsme ale přece jen nuceni si půjčit, je dobré prostudovat nabídky co možná nejvíce bank a dalších poskytovatelů úvěrů. 

Jak se vyznat v úrocích a bankovních poplatcích

Jak se vyznat v úrocích a bankovních poplatcích

11.10.2013 Spoření

Jak se bezpečně orientovat v bankovních sazebnících? Redakce Banky.cz Vám přináší kompletní přehled klíčových bankovních pojmů.

Velké porovnání spoření - září 2013

Velké porovnání spoření - září 2013

6.10.2013 Spoření

Hledáte běžný účet bez poplatků, levný platební styk se zahraničím, spořicí účet s nejvyšším úrokem, dobrý termínovaný vklad či stavební spoření?

Levné půjčky na studenty

Levné půjčky na studenty

28.9.2013 Půjčka

S neustále rostoucí chutí lidí si půjčovat přicházejí i nové nápady, jak si půjčit co nejlevněji. Hypoteční úvěr v řádu milionů korun je i přes svůj hrozivý absolutní objem vcelku levnou záležitostí, na úrocích nezaplatíme obvykle více než 2,5-4%. Půjčit si řádově desetitisíce až statisíce přes klasický spotřebitelský úvěr je výrazně dražší, úroky činí zpravidla 15-20%. Studentům však banky dávají rády výrazné slevy a tzv. úvěr na výdaje se studiem spojené je možné pořídit za 8-10%. Vychytralí rodinní příslušníci si tedy začínají půjčovat na své potřeby pomocí studenta v rodině a dosahují tak na nižší úrok. Je to moudré?

Nová státní banka

Nová státní banka

25.9.2013 Politika

Pan Sobotka v minulých týdnech pohovořil o povolebních ambicích ČSSD v sektoru bankovnictví. Chtěl by vytvořit novou státem vlastněnou komerční banku (rozšířením Českomoravské záruční a rozvojové banky), která by byla silnou konkurencí ostatním komerčním bankám vlastněných soukromými subjekty, na čemž by dle jeho názoru měli vydělat především občané. Pojďme si shrnout přínosy a negativa budování nové komerční banky za státní peníze.

Oceňování nemovitostí z pohledu bank a pojišťoven

Oceňování nemovitostí z pohledu bank a pojišťoven

11.9.2013 Reality

Cílem tohoto článku je přiblížení pohledu bankovních a pojišťovacích ústavů na problematiku oceňování nemovitostí pro účely zástavy a pojištění nemovitosti.

Umíte si odečíst úroky z daní? Funguje pro půjčku i OSVČ

Umíte si odečíst úroky z daní? Funguje pro půjčku i OSVČ

Nejenom úroky ze splátek hypotéky zlevní vaše daně. Nezapomínejte, že stále oblíbenější formy financování nového bydlení či rekonstrukce, jako účelové půjčky, si můžete odečítat úplně stejným způsobem.

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena