Banky.cz Články

Články - strana 135

Pojištění odpovědnosti za škody

Pojištění odpovědnosti za škody

19.9.2012 Pojištění

Objektivní nedokonalost lidské rasy obohacená u subjektivní prvky každého jedince dělá z člověka potenciální hrozbu pro své okolí. Tento fakt částečně potvrzuje i lidové přísloví o neštěstí nechodícím po horách ale po lidech. Každý jedinec by měl být schopen postavit se ke svému jednání čelem a umět nést potenciální následky svých činů. Minimálně z morálního hlediska. Avšak ekonomické důsledky lidské snahy již v současné době nemusí být vždy triviální a řešitelné.

O penězích a lidech

O penězích a lidech

Proč vznikly peníze, jak se od mincí ražených z drahých kovů přešlo k bankovkám, proč vznikly komerční banky, jaká je úloha centrální banky či jak je tištění nových nekrytých peněz (inflace) škodlivé. O tom a mnohém další pojednává zábavnou formou krátké animované video ČNB, které doporučujeme všem ke shlédnutím.

O rozúčtování topných nákladů a ceně nemovitosti

O rozúčtování topných nákladů a ceně nemovitosti

24.7.2012 Reality

Majoritní část panelových domů a minoritní část ostatních bytových komplexů disponuje dálkovým či centrálním vytápěním a ohřevem teplé vody. Tento jinak velmi výhodný a pohodlný způsob vytápění po stránce ekonomické i technické je ovšem dodnes vázán zákoně stanovenou metodikou pro rozúčtování topných nákladů, která od dob sametové revoluce nemá absolutně žádné morální ani ekonomické opodstatnění a je stejně spravedlivá asi jako regulované nájemné. Výsledkem algoritmu, který se tváří velmi sofistikovaně, je povětšinou situace, kdy všichni platí skoro stejně, ať už topí málo, hodně nebo vůbec.

Bankovní kodex

Bankovní kodex

1.7.2012 Banka

Banky sdružené v České bankovní asociaci považují péči o klienta a jeho spokojenost za jeden z důležitých pilířů své obchodní strategie. Snaha o dosažení vztahu důvěry a spolupráce mezi bankou a jejím klientem je ústředním motivem aktivit, které banky činí.

Finanční poradenství po Česku

Finanční poradenství po Česku

9.5.2012 Peníze

Jak kdysi prohlásil nyní již bývalý čestný předseda ODS, peníze jsou až na prvním místě. Sice není k dispozici seriozní výzkum prokazující prožití šťastnějšího života v případě, že jsme majetní oproti stavu opačnému, nicméně ať se nám to líbí nebo ne, něco na tom asi pravdy bude. O to neuvěřitelnější je současný stav fungování finančního poradenství v Čechách, kdy většina národa je svolná k nakládání s majetkem a finančnímu plánování na základě podivných rad ještě podivnějších lidí, kteří se místy až drze nechávají zvát finančními poradci.

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen 2

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen 2

20.4.2012 Aktuálně

Druhý díl našeho poznávacího výletu po českých bankách, stavebních spořitelnách a družstevních záložnách, ve kterém tentokráte objevíme převážně méně známé banky a záložny, o kterých je mnohdy škoda nevědět, neboť nabízené podmínky můžou být velmi zajímavé. Budete mile překvapeni.

Svátky a dny volna v ČR aneb kdy banky nepracují

Svátky a dny volna v ČR aneb kdy banky nepracují

8.4.2012 Banka

Z níže uvedených datumů můžete zjistit, ve kterých dnech banky nepracují. Jestliže připadá svátek nebo den volna na víkend, tak je automaticky volným dnem, ve který banky nepracují. 

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen

6.4.2012 Aktuálně

Redakční tým banky.cz pro vás připravil krátké komentáře k tuzemským bankám, družstevním záložnám a stavebním spořitelnám. Nejedná se o vyčerpávající hodnocení veškerých produktů nabízených oněmi finančními ústavy, ale jde zde spíš o vystižení podstaty těchto institucí a našeho pocitu z nich. Někdo jedná s klienty férově, jiný méně, další se tváří jako noblesní banka pro vybrané prémiové klienty a ve skutečnosti nabízí jen předražené podprůměrné produkty. Doufáme, že naše poznatky Vám pomohou ve volbě pro Vás optimálního bankovního ústavu.

Bankovní inovace roku

Bankovní inovace roku

4.1.2012 Aktuálně

V článku Ideální banka a její produkty jsme si definovali, jak by banka měla vypadat, jaké služby poskytovat a jak se ke klientům chovat. Shrnuto, banka by klienty mělo nechat téměř vše vyřídit online z pohodlí domova a poskytovat standardní produkty s nulovými poplatky (již promítnutými do úrokových sazeb). Bezplatných resp. transparentních produktů nám přibývá, administrativa se snižuje a čím dál tím více úkonů lze vyřídit online. Za bezkonkurenčně největší bankovní inovaci roku však lze bezesporu prohlásit počin Air Bank v podobě revolučního full online založení účtu.

Půjčit či nepůjčit Evropě - to je to, oč tu běží!

Půjčit či nepůjčit Evropě - to je to, oč tu běží!

14.12.2011 Politika

Během posledních dní se v Čechách naplno rozjela bouřlivá diskuze na téma půjčky 90 mld. Kč z devizových rezerv České národní banky pro Mezinárodní měnový fond. Diskuze neprobíhá pouze v médiích, ale doslova na každém rohu – je jedno, jestli sedíte v práci, v parku na lavičce nebo v hospodě – všude se lidé chytají za hlavu a bojí se nenulové pravděpodobnosti poskytnutí úvěrů. A že je čeho se bát! Pokud by půjčka (skoro jistě nevratná) poskytnuta přece jen byla, jednalo by se o akt, který je v přímém rozporu se zájmy České republiky.

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena