Banky.cz Články Akcie a investice

Akcie a investice - strana 4

podílové fondy, dluhopisy, akcie, nemovitosti na pronájem, kapitálový trh, cenné papíry, burzovní obchody, komodity, drahé kovy, výnos a riziko, jak investovat?

Nejlepší smíšené fondy pro rok %current-year%

Nejlepší smíšené fondy pro rok 2024

24.6.2024 Akcie a investice

Podílové fondy, ke kterým patří smíšené fondy, jsou jednou z nejpopulárnějších forem investice mezi českými investory. To ostatně dokazuje i skutečnost, že měli Češi na konci roku 2023 v podílových fondech neuvěřitelných 938 miliard korun, což je o 187 miliard více než v roce předchozím. Uvažujete i vy o investování do smíšených fondů? V našem článku se dozvíte všechny klíčové informace.

Vše, co potřebujete vědět o otevřených podílových fondech

Vše, co potřebujete vědět o otevřených podílových fondech

21.6.2024 Akcie a investice

Podílové fondy jsou v Česku velmi oblíbené a najdete je v portfoliích začínajících i zkušených investorů. Nabídka fondů je velmi široká, spravují je profesionálové a jsou finančně dostupné. V tomto článku jsme shrnuli nejdůležitější informace, které vám pomohou jednoduše vybrat nejlepší podílové fondy.

Investice do startupů v roce %current-year%: Kompletní průvodce

Investice do startupů v roce 2024: Kompletní průvodce

20.6.2024 Akcie a investice

Investování do startupů, tedy poskytnutím kapitálu začínajícím firmám, můžete zhodnotit volné finanční prostředky. Existují přímé investice (např. angel investor, venture kapitál) i investice nepřímé (crowdfunding, investiční fondy). Investice do startupů nabízejí vysoký potenciál výnosů, ale zatěžuje je značné riziko. Startupy se mohou stát atraktivním zpestřením investorského portfolia. Aktuální trendy zahrnují crowdfunding, zaměření na udržitelnost, AI, zdravotnictví, fintech, či třeba vesmírné technologie.

Investice do dluhopisů v roce %current-year%: Podívejte se, jak vybírat

Investice do dluhopisů v roce 2024: Podívejte se, jak vybírat

18.6.2024 Akcie a investice

Bezpečný způsob zhodnocení peněz. Taková je pověst dluhopisů, zejména těch státních. Díky solidnímu úroku obvykle zvládnou překonat inflaci a zároveň bývají bezpečnější než investice do akcií nebo například do kryptoměn. Mají ale i své nevýhody. Podívejte se proto, jak fungují a na co u investic do dluhopisů myslet

Rizikovost investice v roce %current-year% - co ji ovlivňuje a jak ji řídit

Rizikovost investice v roce 2024 - co ji ovlivňuje a jak ji řídit

17.6.2024 Akcie a investice

Investiční riziko představuje nejistotu ohledně výsledků investic. Společně s likviditou a návratností je riziko jedním z nejdůležitějších parametrů investování. Obecně je možné říci, že čím vyšší riziko při investování podstoupíte, tím vyšší návratnost byste měli očekávat. Pojďte se společně s námi podívat na to, co v roce 2024 ovlivňuje rizikovost investic a jaké jsou letošní investiční trendy.

Nemovitostní fondy: Kompletní průvodce pro investory

Nemovitostní fondy: Kompletní průvodce pro investory

17.6.2024 Akcie a investice

Chcete investovat do nemovitostí, ale nemáte dostatek financí na vlastní dům či byt? Nebo se nechcete zatěžovat starostmi spojenými s jejich správou a pronájmem? Řešením mohou být nemovitostní fondy, které vám umožní investovat do tohoto atraktivního sektoru již od stokoruny měsíčně. Jak fungují, jaké jsou jejich výhody a rizika a jak si vybrat ten správný fond? To vše se dozvíte v našem článku.

Investice do komodit v roce %current-year%: Kompletní průvodce

Investice do komodit v roce 2024: Kompletní průvodce

13.6.2024 Akcie a investice

Investování do komodit se může odehrávat ve fondech, v akciích, na komoditních burzách, ale i přímým nákupem komodit a jejich fyzickým držením (typické pro slitky drahých kovů). Do fondů lze začít investovat i s poměrně nízkými částkami, u obchodování s komoditami už potřebujete vyšší kapitál. Přečtěte si, jak lze investovat do komodit, jaké jsou s jednotlivými typy investic spojeny výhody, nevýhody, požadavky na znalosti investora, ale i právní a daňové aspekty.

Investice do zlata v roce %current-year%: Kompletní průvodce

Investice do zlata v roce 2024: Kompletní průvodce

13.6.2024 Akcie a investice

Zajímají vás investice do zlata a jejich možnosti? Ptáte se, jak se dá investovat do zlata, když nechcete kupovat přímo fyzické zlato v podobě slitků? Anebo právě o slitky stojíte nejvíce, ale nejprve chcete zjistit, jak poznat poctivého prodejce zlatých slitků, či jak si ověřit pravost? Ukážeme vám šířku možností pro zlaté investice, od slitků, přes obchodování, přes fondy, až po akcie zlatých společností. Upozorníme na jejich výhody, nevýhody, ale i náročnost nebo daňové a právní dopady takovýchto investic.

Co jsou podílové fondy a jak do nich investovat v roce %current-year%

Co jsou podílové fondy a jak do nich investovat v roce 2024

11.6.2024 Akcie a investice

Otevřené podílové fondy jsou ideálním startem pro všechny začínající investory. Proč? Jsou profesionálně spravované investiční společností, a tak po nich můžete sáhnout, i když se ve světě investic teprve rozkoukáváte. Nabízí přitom poměrně zajímavé zhodnocení a rozumnou míru rizika.

Návratnost investice v roce %current-year% - co ji ovlivňuje a jak ji řídit

Návratnost investice v roce 2024 - co ji ovlivňuje a jak ji řídit

10.6.2024 Akcie a investice

Investičním cílem naprosté většiny investorů je pochopitelně vydělat co nejvíce peněz. Abyste své výnosy maximalizovali, je dobré mít jasnou představu o očekávané návratnosti investice. Pojďme se společně podívat na to, co to návratnost investice je, jaké faktory ji ovlivňují a také jak začít investovat a jaké strategie využít.

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena