Banky.cz Články Aktuálně

Aktuálně - strana 19

aktuality ze světa financí, bankovnictví, pojišťovnictví, tuzemské a zahraniční ekonomiky, jak se bude dále vyvíjet kurz koruny?

Air Bank roste, ale klesá jí zisk

Air Bank roste, ale klesá jí zisk

25.11.2016 Aktuálně

Po loňském veleúspěšném roce a zisku přes 0,5 mld. Kč očekává letos Air Bank propad o 45%. Přesto banka dál expanduje, letos o 100 tisíc nových klientů. Dohnaly banku nízké úrokové sazby nebo je to cena za růst tržního podílu?

Banka ZUNO končí

Banka ZUNO končí

18.10.2016 Aktuálně

Po několika neúspěšných letech fungování a následném nepovedeném prodeji banky ZUNO definitivně končí. Kmen klientů bude převeden na mateřskou Raiffeisenbank (na Slovensku na Tatra banku).

ERB Bank zkrachovala, náhrady začne vyplácet Fond pojištění vkladů

ERB Bank zkrachovala, náhrady začne vyplácet Fond pojištění vkladů

12.10.2016 Aktuálně

ČNB dne 11/10/2016 oznámila, že ERB Bank není schopna dostát svým závazkům. Fond pojištění vkladů začne klientům vyplácet náhrady nejpozději 20/10/2016. Banka tímto definitivně končí.

Rada nad zlato

Rada nad zlato

30.9.2016 Aktuálně

Mezi velké hráče na poli finančního poradenství se řadí OVB Allfinanz, Partners, Fincentrum, Zfp Akademie a Broker Consulting. Studentský dokument Rada nad zlato poodhaluje zákulisí prvně jmenované firmy. Posuďte sami, jak moudré je svěřovat své peníze do rukou tzv. finančních poradců.

Italská bankovní krize

Italská bankovní krize

21.7.2016 Aktuálně

Italský bankovní sektor trápí vysoký podíl nesplácených úvěrů. Zpomalující ekonomika může tento problém dále jen umocnit. Budou to opět peníze daňových poplatníků, které krachující banky zachrání nebo se do rekapitalizace zapojí i akcionáři? Nezažehne Itálie další ekonomickou krizi?

BREXIT: Británie vystoupí z EU

BREXIT: Británie vystoupí z EU

24.6.2016 Aktuálně

Včerejší britské referendum o setrvání v EU skončilo těsným vítězstvím zastánců odchodu (52:48). Přestože toto lidové hlasování není právně závazné pro vládu ani parlament, těžko bude v konzervativní demokracii následovat jiný scénář než podvolení se vůli občanů. Jaká budoucnost čeká EU bez Spojeného království?

Vlakem na Moravu

Vlakem na Moravu

17.6.2016 Aktuálně

Přestože na valnou většinu tuzemských tratí má stále dotovaný monopol ČD, po relaci Praha-Ostrava se soukromníci pustili i do zlínské větve. Jak se dnes cestuje vlakem z Prahy do Hanáckých Athén?

Obměna rady ČNB

Obměna rady ČNB

5.6.2016 Aktuálně

Rada České národní banky dozná 1. července výrazné obměny. Odcházejí členy rady Singera a Janáčka nahradí pánové Benda a Nidetzký. Novým guvernérem ČNB se stane Jiří Rusnok. Příští rok se k obměněné radě připojí i dosavadní koordinátor pro zavedení eura pan Dědek. Jak moc centrální banka ovlivňuje chod ekonomiky a co očekávat od nové rady?

ERB Bank nesmí přijímat vklady a poskytovat úvěry

ERB Bank nesmí přijímat vklady a poskytovat úvěry

9.3.2016 Aktuálně

Česká národní banka dne 8. března 2016 zakázala ERB Bank přijímat vklady a poskytovat úvěry. ČNB tímto předběžným opatřením činnost banky víceméně pozastavila. Výplaty vkladů nejsou nijak omezeny, ale se zřizováním nových nadprůměrně úročených termínovaných vkladů je na nějakou dobu (možná napořád) konec.

Stalo se - únor 2016

Stalo se - únor 2016

3.3.2016 Aktuálně

Česko se stále zdát být zemí neomezených možností. V čele klíčové státní instituce nadále zůstává odsouzený předseda, zaměstnanci vyhlašují stávkovou pohotovost ve firmě, která s každou realizovanou jednotkou produkce prohlubuje ztrátu, a politici se zlobí na podnikatele, kterému sami pod cenou prodali v rámci privatizace státní podnik. Závěrem poradíme, kde levně natankovat.

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena