Banky.cz Pojišťovny

Pojišťovny





Nejnovější články

Plná moc k přepisu vozidla: Návod a rady pro bezproblémový přepis

Plná moc k přepisu vozidla: Návod a rady pro bezproblémový přepis

26.9.2024

Chystáte se prodat nebo koupit ojeté auto a nemůžete se osobně (vy nebo ten, s kým jednáte) dostavit k přepisu auta na nového majitele? Řešením je plná moc k přepisu vozidla. Tento dokument umožňuje, aby za vás přepis provedla jiná osoba. Pojďme se podívat na vše důležité, co byste měli o plné moci k přepisu vozidla vědět.

Vývoj úrokových sazeb hypoték

Vývoj úrokových sazeb hypoték

26.9.2024

Úrokové sazby hypoték prožívají poměrně turbulentní období. Poté, co se v roce 2020 přiblížily k historickým minimům, začaly opět růst. A to k téměř rekordním výškám. V roce 2023 vyskočily skoro k  6 %. Aktuálně ale znovu klesají. Podívejte se, co vývoj úrokových sazeb hypoték ovlivnilo a jak se úroky v posledních letech měnily.

Kupní smlouva na auto: Jak ji správně vyplnit a na co si dát pozor

Kupní smlouva na auto: Jak ji správně vyplnit a na co si dát pozor

24.9.2024

Koupě nebo prodej auta je důležitý krok, při kterém hraje klíčovou roli správně sepsaná kupní smlouva. Chrání totiž zájmy obou stran a pomáhá předejít případným budoucím sporům. Pojďme si projít všechny důležité aspekty kupní smlouvy na auto. Ukážeme si, jak postupovat při jejím vyplňování a na co si dát pozor, ale i co dělat dál, po podpisu smlouvy.

Na co se ptáte

Zdanění úroků VÚB do 20 000 Kč

26.9.2024 Daně
Dobrý den, chápu to správně, že pokud za rok 2024 nepřevýší u spořícího účtu u VÚB Bank výnos z vkladu 20 000 Kč, nemusím tento příjem zahrnout do ročního zúčtování daně a nepodlehne tedy zdanění srážkovou daní 15%? Jsem zaměstnanec, uplatňující úroky z hypotéky, sleva na dítě měsíčně. Moc děkuji za odpověď
ZOBRAZIT CELÝ DOTAZ A ODPOVĚĎ

Pronájem bytu a náklady na dopravu

23.9.2024 Daně
Dobrý den, chtěl bych se zeptat - žiji natrvalo ve Finsku a budu pronajímat byt v ČR. Mohu odečíst dopravu - letenky např. z důvodu počátku pronájmu, konec pronájmu, popř. nějaké problémy, které by se mohly vyskytnout, během pronajímání? Děkuji mockrát.
ZOBRAZIT CELÝ DOTAZ A ODPOVĚĎ

Kdo mi proplatí šek?

20.9.2024 Banka
Dobrý deň, viete mi poradiť kde mi preplatia americký šek?Som občan slovenská a tu to už nedá, dakujem
ZOBRAZIT CELÝ DOTAZ A ODPOVĚĎ

Musím danit pachtovné?

6.9.2024 Daně
Pokračování dotazu č. 24006: Dobrý den, jsem starobní důchodce, držitel ZTP, jiné příjmy než pachtovné nemám a daňové slevy neuplatňuji. Děkuji velice zdvořile za položení doplňovacích dotazů! S pozdravem, Josef
ZOBRAZIT CELÝ DOTAZ A ODPOVĚĎ

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena