Banky.cz Články

Články - strana 124

Prodej obecních bytů nájemníkům

Prodej obecních bytů nájemníkům

15.4.2015 Reality

Brněnský magistrát tento týden definitivně rozhodl o cenách privatizovaných obecních bytů. Dosavadní nájemníci si je budou moci odkoupit za 75% tržní hodnoty. Nájemníkům je tato sleva málo a chtějí platit jen 25% tržní hodnoty. Je rozhodnutí radních správné?

Okruhy možných potíží a stížností na Vaši banku

Okruhy možných potíží a stížností na Vaši banku

3.4.2015 Banka

Pokud jsme nespokojeni se službou, kterou nám naše banka poskytla nebo se domníváme, že banka udělala chybu, je nejvyšší čas začít se svou bankou tuto záležitost řešit. Jak si mám stěžovat a co všechno musím udělat, mám–li pocit hraničící s jistotou, že se moje banka vůči mně něčím provinila? 

Cestujeme do zahraničí s platební kartou 4

Cestujeme do zahraničí s platební kartou 4

27.3.2015 Běžný účet

Zaplatit v obchodě platební kartou za zboží a služby je stále častější a v cizině občas i pohodlnější a rychlejší způsob než platba hotovými penězi. Jak se liší platba kartou v cizině a u nás a co nás může potkat neobvyklého?

Řecko dluhy platit nebude

Řecko dluhy platit nebude

20.3.2015 Politika

Další kolo jednání s věřiteli o řeckém dluhu nabralo nečekané obrátky. Řecko oznámilo, že dluhy platit nebude a naopak začalo vyhrožovat Německu konfiskací majetku. Řecký ministr financí přes video poslal Německu vztyčený prostředníček.

Majetková přiznání ČSSD

Majetková přiznání ČSSD

18.3.2015 Politika

Jedním z cílů současné vlády je zavedení majetkových přiznání, mimo jiné i jako opatření proti krácení daně z příjmu. Jak nová legislativa dopadne na samotnou místopředsedkyni ČSSD Teska Arnoštovou, která koupila podezřele levně lukrativní pozemek v Praze?

Který termínovaný vklad nabízí nejvyšší úrok?

Který termínovaný vklad nabízí nejvyšší úrok?

12.3.2015 Spoření

Úrokové sazby na spořicích účtech se pohybují lehce na 1%. Kdo chce vyšší výnos, musí se poohlédnout po jiném produktu – terminovaném vkladu, kde lze dosáhnout na vyšší úrok. Které banky a družstevní záložny nabízejí nejlepší podmínky?

Měřáky zbytečné nejsou, PENB ano

Měřáky zbytečné nejsou, PENB ano

11.3.2015 Reality

K 1.1. 2015 mají bytové domy dvě nové zákonné povinnosti – mít instalované poměrové měřiče tepla a vyhotovený průkaz energetické náročnosti budovy (PENB). Budou tato opatření pro vlastníky bytů reálným přínosem či pouze vyhozenými penězi?

Hypotéka za 1,99% - realita nebo fikce?

Hypotéka za 1,99% - realita nebo fikce?

28.2.2015 Hypotéka

Cena peněz se stále drží rekordně nízko a na trhu pomalu přibývají banky nabízející hypotéku s pětiletou fixací za 1,99%. Je skutečně možné si půjčit takto levně, nebo to má nějaký háček či skryté poplatky?

Sektorová daň nejen pro banky a pojišťovny

Sektorová daň nejen pro banky a pojišťovny

22.2.2015 Politika

Zlepšování výběru daní je jistě během na delší trať, nicméně např. inkaso DPH se za první rok vládnutí středolevé koalice zhoršilo. I proto je stále ve hře zavedení sektorové daně pro banky, pojišťovny, energetiku, telekomunikace a automobilový průmysl.

Jak porozumět účtům pro dospívající

Jak porozumět účtům pro dospívající

20.2.2015 Běžný účet

Každý člověk, který se chystá vstoupit do pracovního procesu ať už na brigádu jako kurýr nebo jako cokoliv do prvního stálého zaměstnání, bude potřebovat někam dávat své peníze. Matrace ani ponožka se dlouhodobě neosvědčily, a to je důvod, proč bude každý dříve či později potřebovat běžný účet. Výběr takového správného typu účtu se může jevit jako vůbec první poněkud frustrující povinnost. Tento průvodce bankovními produkty vysvětluje vlastnosti různých typů účtů, které banky nabízejí a odpovídá na některé obecné otázky, které se nabízejí:

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena