Banky.cz Články Komerční sdělení Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

Sparkasse, (Zdroj fotografie: Sparkasse Oberlausitz Niederschlesien)

S neustálým vývojem finančních trhů je důležité hledat efektivní způsoby, jak optimalizovat úspory a investice. Sparkasse  poskytuje občanům ČR možnost využívat výhodné finanční produkty, včetně fixace hypotéky až na 10 let a půjčky až 90 % z kupní ceny nemovitosti.

REKLAMA

Hypotéka v EUR: Stabilita a výhodné podmínky

Jednou z hlavních výhod Sparkasse je hypotéka v EUR, což je atraktivní pro ty s příjmem v eurech. Tento typ hypotéky nabízí stabilitu a ochranu před měnovými výkyvy, přičemž úrokové sazby v eurozóně bývají nižší než v ČR. Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien je známá transparentními podmínkami a individuálním přístupem, čímž zajišťuje klientům řešení na míru.

Refinancování hypotéky

Sparkasse umožňuje i refinancování hypotéky, což je ideální, když vám končí fixace v ČR. Klient musí mít příjem v eurech. V nabídce jsou také modernizační úvěry pro rekonstrukce nemovitostí.

Investiční spoření s německými experty

Pro ty, kdo chtějí zhodnotit své úspory, nabízí Sparkasse investiční spoření . Spoření do investičních fondů s německou bankou poskytuje stabilitu a spolehlivost, díky robustní regulaci a dlouhodobé stabilitě německého finančního sektoru. Investování do fondů  je výhodným krokem k zajištění finanční stability a růstu. Sparkasse má tým zkušených finančních poradců, kteří pomáhají s výběrem optimálních investičních nástrojů.

Běžný účet s bonusem 3 000 Kč

Proč si vybrat Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien?

Zdroj fotografie: Sparkasse Oberlausitz Niederschlesien

Spoření se státní podporou

Pro pendlery, kteří denně dojíždějí za prací do Německa, nabízí Sparkasse spoření se státní podporou. Produkty jako stavební spoření  a důchodové spoření  (Riester-Rente, bAV) umožňují efektivně spořit a využívat státní podporu. Tyto produkty kombinují výhodné úroky s možností státního příspěvku, přispěním zaměstnavatele a daňovými úlevami.

Proč si vybrat Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien?

Běžný účet od mBank zdarma

Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien poskytuje kvalitní a transparentní služby. Díky široké nabídce produktů uspokojí různé potřeby klientů. Blízkost německo-české hranice usnadňuje přístup k pobočkám a službám banky. Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien, člen silné finanční skupiny Sparkasse, byla založena před 200 lety a od roku 2005 poskytuje služby i v ČR. V roce 2008 otevřela kancelář v Liberci.

Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien nabízí stabilní a výhodné hypotéky, efektivní zhodnocení úspor prostřednictvím investičního spoření a výhody státní podpory pro pendlery. Je ideálním partnerem pro vaše finanční potřeby. Více informací na https://www.sparkasse-oberlausitz-niederschlesien.de/cs/home.html.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

10 důvodů, proč zvolit operativní leasing

10 důvodů, proč zvolit operativní leasing

Operativní leasing může být pro leckoho výhodným řešením, jak získat nové auto a ušetřit si spoustu peněz i starostí. Ale vždy je třeba řádně si promyslet, jestli se skutečně vyplatí zvolit auto na operák nebo si vzít klasický leasing. Anebo si na nové auto půjčit. Sepsali jsme pro vás 10 důvodů, proč říct ANO operativnímu leasingu.

Co je to operativní leasing?

Co je to operativní leasing?

Operativní leasing je v podstatě dlouhodobý pronájem auta. Vyhnete se díky němu vysokým počátečním nákladům spojeným s koupí nového auta, řadu služeb včetně pojištění za vás řeší leasingová společnost a vy můžete bezstarostně jezdit a neřešit nic navíc.

Jak sestavit rozpočet na rekonstrukci bytu

Jak sestavit rozpočet na rekonstrukci bytu

Rekonstrukce bytu je náročný projekt, který vyžaduje důkladné plánování a správně sestavený rozpočet. Ten vám pomůže udržet se na správné cestě a vyhnout se neočekávaným výdajům. Poradíme vám, jak na sestavení odhadného rozpočtu pro jednotlivé části bytu, které obvykle vyžadují rekonstrukci. Upozorníme, na co si dát při rekonstrukci pozor i jak váš projekt financovat.

Co je bezpečnější: Platit hotově, nebo digitálně?

Co je bezpečnější: Platit hotově, nebo digitálně?

Zprávy ze světa financí se občas čtou stejně vesele jako černá kronika. Zlodějíčci, kteří okradou důvěřivce přímo v jejich domácnosti, hackerské útoky na bankovní účty i dobrodějové, kteří ve snaze „zachránit“ ohrožené finance nasměrují kroky nešťastníků k nejbližšímu bitcoinmatu. Jaké benefity a rizika přinášejí hotovostní a bezhotovostní transakce a které z nich jsou bezpečnější?

Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

S neustálým vývojem finančních trhů je důležité hledat efektivní způsoby, jak optimalizovat úspory a investice. Sparkasse  poskytuje občanům ČR možnost využívat výhodné finanční produkty, včetně fixace hypotéky až na 10 let a půjčky až 90 % z kupní ceny nemovitosti.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

100% Hypotéka

Půjčka, která pokryje celou koupi. Taková je 100% hypotéka. LTV této hypotéky je 100 %, což znamená, že vám banka půjčí peníze na celou odhadní cenu nemovitosti, kterou ručíte. Díky 100% hypotéce tak získáte dost peněz na nákup domu či bytu nebo například na výstavbu. Zároveň ale musíte počítat s vyšším úrokem než u menších půjček. Pro banky je totiž úvěr bez spoluúčasti klienta rizikovější, a proto jsou jeho podmínky přísnější. V současnosti navíc čeští poskytovatelé 100% hypotéky neposkytují. Česká národní banka totiž v roce 2016 zpřísnila podmínky pro získání hypotéky a jejich součástí bylo také ukončení 100% hypoték. Banky tak nabízí maximálně 90% hypotéky. Pouze u 5 % objemu poskytnutých půjček smí být LTV vyšší než 90 %. Přesto existuje možnost, jak pomocí půjčky na bydlení získat dost peněz na úhradu celé kupní ceny nemovitosti. V podstatě tedy můžete dosáhnout na 100% hypotéku. Jak na to? Musíte ručit více nemovitostmi. Kromě kupovaného bytu či domu to může být například nemovitost rodičů. Samozřejmě ale platí, že majitel této nemovitosti musí s ručením souhlasit. Díky ručení více nemovitostmi se zvýší hodnota zástavy. I při 90% či menším LTV tak získáte peníze na nákup vybraného domu či bytu. Banky navíc obvykle umožňují druhou nemovitost z hypotéky vyvázat, jakmile splatíte potřebnou část úvěru. Dál tedy ručíte pouze kupovaným domem či bytem. Další možností je dofinancovat hypotéku dalším úvěrem. Například úvěrem ze stavebního spoření. ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

90% Hypotéka

Až 90 procent z ceny nemovitosti, kterou ručíte. Přesně tolik si můžete půjčit na hypoteční úvěr. Abyste ale 90% hypotéku dostali, musíte splnit několik požadavků. Jsou to zejména základní podmínky pro získání hypotéky – tedy například: věk,příjemči bonita.Oproti nižším půjčkám ale musíte u 90% hypotéky počítat s méně výhodnými podmínkami. Protože má hypotéka pokrýt 90 procent z ceny nemovitosti, je pro banku riskantnější než menší úvěry. A proto poskytovatelé toto riziko obvykle kompenzují vyšším úrokem. Pro většinu lidí je přitom 90% hypotéka nejvyšší možná. Podle pokynů České národní banky mohou poskytovatelé víc peněz půjčit jen v 5 procentech případů. Potřebujete tak mít naspořeno alespoň 10 procent z kupní ceny. V praxi to vypadá tak, že u bytu za 3 000 000 korun získáte maximálně 2 700 000 korun. Zbytek doplatíte vy. Pokud si chcete pomocí hypotéky půjčit víc než 90 procent z ceny domu či bytu, musíte ručit více nemovitostmi. V takovém případě stoupne hodnota zástavy, ze které se půjčka počítá. Výhodou je, že se tím pádem můžete dostat na nižší LTV (obvykle do 80 %) a získáte tak nižší úrok než u 90% hypotéky. Pokud jste například původně ručili bytem za 2 500 000 korun a nyní k němu přidáte další byt ve stejné ceně, stoupne hodnota zástavy na 5 000 000 korun. U hypotéky na zmíněných 2 500 000 tak bude LTV 50 %. ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena