Banky.cz Články Půjčka

Půjčka - strana 11

spotřebitelský úvěr, půjčka, mikro-půjčka, konsolidace, refinancování, úvěry na spotřebu, leasing, bonita žadatele o úvěru, záznam v registrech dlužníků, mám šanci získat půjčku?

Přísnější pravidla pro poskytování úvěrů

Přísnější pravidla pro poskytování úvěrů

15.7.2016 Půjčka

Možnost doplatit úvěr kdykoliv, výrazně nižší sankce za pozdní splácení či povinná kontrola bonity žadatele o půjčku. Novelu zákona o poskytování úvěrů schválil senát těsnou většinou. Zbaví se trh desetitisíců lichvářských nebankovních společností nebo se pouze zdraží úvěry řádně splácejícím klientům bank?

Předvánoční půjčky

Předvánoční půjčky

10.12.2015 Půjčka

Přestože je nakupování vánočních dárků na dluh krajně nerozumné, nemálo lidí čerpá v prosinci spotřebitelské úvěry právě za tímto účelem. Které banky nabízejí nejvýhodnější půjčky? A má vůbec smysl uvažovat o mikropůjčce od nebankovní společnosti?

Regulace spotřebitelských a hypotéčních úvěrů

Regulace spotřebitelských a hypotéčních úvěrů

2.10.2015 Půjčka

Již v příštím roce se český finanční trh možná dočká několika zásadních novinek na poli retailového úvěrování: regulace poskytovatelů nebankovních půjček, zákonem daná možnost předčasně splácet hypotéku bez sankcí a konec 100% hypoték.

Kreditní karty - velké porovnání

Kreditní karty - velké porovnání

25.4.2015 Půjčka

Půjčit si peníze přes kreditní kartu je možné s úrokem pod 15% stejně tak jako s úrokem převyšujícím 25%. Rozdíl v úrokových sazbách přes 10% by nás měl dostatečně motivovat k pečlivému výběru konkrétního produktu. Které banky nabízí nejlepší podmínky?

Velké porovnání bankovních půjček - září 2014

Velké porovnání bankovních půjček - září 2014

26.9.2014 Půjčka

Pořizujete si vlastní bydlení a hledáte nejlepší možnou hypotéku? Nebo jen splácíte spotřebitelský úvěr za letní dovolenou a chtěli byste lepší podmínky? Portál banky.cz Vám přináší velké porovnání hypoték, spotřebitelských úvěrů a kreditních karet.

Rozhodčí doložka ve spotřebitelských úvěrech, jak na mezinárodní platby - zpravodaj duben 2014

Rozhodčí doložka ve spotřebitelských úvěrech, jak na mezinárodní platby - zpravodaj duben 2014

1.5.2014 Půjčka

Vzali jsme si úvěr od podezřelé nebankovní společnosti a nevědomky podepsali pro nás nevýhodnou rozhodčí doložku? Pokud se tak stalo v posledních dvou letech (od 4/2012), je takto sjednaná rozhodčí doložka neplatná. Jak na platební styk se zahraničím? Je nezbytně nutné ještě dnes realizovat platbu pomocí bankovek v pojištěné listovní zásilce nebo to jde i pohodlněji? Právě vychází dubnové vydání zpravodaje banky.cz.

Velké porovnání bankovních půjček - říjen 2013

Velké porovnání bankovních půjček - říjen 2013

5.11.2013 Půjčka

V minulém díle našeho pravidelného měsíčního zpravodaje Banky.cz jsme se blíže podívali na běžné účty a spořicí produkty (spořicí účet, terminovaný vklad, vkladní knížka a stavební spoření). Tento měsíc podrobně prozkoumáme úvěrové produkty a to konkrétně kreditní karty, spotřebitelské úvěry a hypotéky. Zaměříme se především na úroky a poplatky s úvěry spojené.

Levné půjčky na studenty

Levné půjčky na studenty

28.9.2013 Půjčka

S neustále rostoucí chutí lidí si půjčovat přicházejí i nové nápady, jak si půjčit co nejlevněji. Hypoteční úvěr v řádu milionů korun je i přes svůj hrozivý absolutní objem vcelku levnou záležitostí, na úrocích nezaplatíme obvykle více než 2,5-4%. Půjčit si řádově desetitisíce až statisíce přes klasický spotřebitelský úvěr je výrazně dražší, úroky činí zpravidla 15-20%. Studentům však banky dávají rády výrazné slevy a tzv. úvěr na výdaje se studiem spojené je možné pořídit za 8-10%. Vychytralí rodinní příslušníci si tedy začínají půjčovat na své potřeby pomocí studenta v rodině a dosahují tak na nižší úrok. Je to moudré?

Průvodce: Jak si půjčit od banky

Průvodce: Jak si půjčit od banky

9.8.2013 Půjčka

Vypůjčit si od banky může být příjemný způsob, jak srovnat rozdíl mezi vašimi příjmy a výdaji. Můžete také financovat větší nákupy (například automobil nebo dovolenou) a dopřát si tak radosti hned; nečekat, až si nastřádáte.

Kreditní karta - dobrý sluha, zlý pán

Kreditní karta - dobrý sluha, zlý pán

5.2.2013 Půjčka

Kreditní karta představuje velmi rychlý, pohodlný a za určitých okolností i zcela bezplatný zdroj peněz pro dočasné vykrytí akutního nedostatku financí na běžném účtu. 

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena