Reality - strana 3

REKLAMA

Horší než Uganda nebo Tádžikistán. Česko je ve vyřízení stavebního povolení mezi nejhoršími

18.11.2019 Reality

Uganda, Tádžikistán, Moldávie, Kyrgyzstán nebo například Tanzanie. To jsou jen některé státy, ve kterých je vyřízení stavebního povolení jednodušší než v České republice. Podle nedávno zveřejněné zprávy Doing Business 2020 je před Českem hned 156 zemí světa. Naše republika tak patří mezi třicítku nejhorších.

EU varovala před drahými nemovitostmi. Kvůli cenám klesá i zájem o státní půjčky

21.10.2019 Reality

Pozor, vaše nemovitosti jsou moc drahé. A můžou způsobit problémy se splácením. Zhruba tak zní varování, které dal v září České republice Evropský výbor pro systémová rizika. Podle něj může pomoct posílení pravomocí České národní banky.

Cena bytů dál roste. V centru Prahy se pohybuje i kolem 200 000 korun za metr

6.9.2019 Reality

Čím dál dražší. A také čím dál menší. Tak vypadají byty na českém trhu. Nejvýrazněji je to vidět v Praze, kde průměrná cena bytů v centru dosahuje skoro 200 000 korun za metr čtvereční.

Výstavba bytů letos zrychlila, přesto jich je pořád málo. Těží z toho investoři

11.8.2019 Reality

Skoro 5 500 nových bytů v bytových domech začali od začátku roku do konce května stavět developeři v Česku. V porovnání s minulým rokem je to o 60 % víc. Tempo ale začíná zpomalovat a bytů je na trhu stále málo. I proto lidé každý třetí kupují jako investici.

Online odhad nemovitosti

30.1.2019 Reality

Prodáváte nemovitost, potřebujete znát její reálnou hodnotu a nechcete spoléhat jen na realitního makléře? Nebo jen chcete mít vlastní představu pro případné vyjednávání o ceně nemovitosti?

Průběh realitní transakce

29.8.2018 Reality

Prodej nemovitostí má mnoho specifik, která není radno podceňovat. K čemu je dobrá rezervační smlouva a jak dlouho trvá přepis vlastnického práva na katastru? V následujících řádcích si popíšeme průběh realitní transakce krok za krokem. 

Koupě nemovitosti: Na které poplatky se připravit?

25.5.2018 Reality

Vlastní úspory, provize RK, daň z nabytí nemovitosti, hypotéka, odhad zástavní hodnoty či poplatky na katastru. Koupě nemovitosti není levnou záležitostí. Poradíme, na které výdaje se připravit. 

Úvěry pro bytová družstva a SVJ

22.5.2018 Reality

Přemýšlíte o revitalizaci bytového domu? Banky a stavební spořitelny půjčují i bytovým družstvům a SVJ. Co lze úvěrem financovat a jak vysoký bude úrok? Poradíme, proč se vyplatí mít kvalitně vedené účetnictví, minimum neplatičů a rozumně nastavené odvody do fondu oprav.

Investice do nemovitostí a realitní bublina

24.4.2018 Reality

Vyplatí se aktuálně investovat do nemovitostí? Nepraskne realitní bublina? Otázky, které si klade mnoho investorů. Jednoznačná odpověď však neexistuje. V následujících řádcích se pokusím vysvětlit, proč tomu tak je.

Byty zdražují nejvíce v Praze a v Brně

13.4.2018 Reality

Ceny realit nadále rostou strmým tempem. Nejdráže je v Praze a v Brně. Jak se liší ceny novostaveb a starších bytů? Kolik se v české a moravské metropoli prodává nových bytů? A jak budou nemovitosti zdražovat v roce 2018?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena