Banky.cz Články

Články - strana 118

REKLAMA

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen 2

20.4.2012 Aktuálně

Druhý díl našeho poznávacího výletu po českých bankách, stavebních spořitelnách a družstevních záložnách, ve kterém tentokráte objevíme převážně méně známé banky a záložny, o kterých je mnohdy škoda nevědět, neboť nabízené podmínky můžou být velmi zajímavé. Budete mile překvapeni.

Svátky a dny volna v ČR aneb kdy banky nepracují

8.4.2012 Banka

Z níže uvedených datumů můžete zjistit, ve kterých dnech banky nepracují. Jestliže připadá svátek nebo den volna na víkend, tak je automaticky volným dnem, ve který banky nepracují. 

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen

6.4.2012 Aktuálně

Redakční tým banky.cz pro vás připravil krátké komentáře k tuzemským bankám, družstevním záložnám a stavebním spořitelnám. Nejedná se o vyčerpávající hodnocení veškerých produktů nabízených oněmi finančními ústavy, ale jde zde spíš o vystižení podstaty těchto institucí a našeho pocitu z nich. Někdo jedná s klienty férově, jiný méně, další se tváří jako noblesní banka pro vybrané prémiové klienty a ve skutečnosti nabízí jen předražené podprůměrné produkty. Doufáme, že naše poznatky Vám pomohou ve volbě pro Vás optimálního bankovního ústavu.

Bankovní inovace roku

4.1.2012 Aktuálně

V článku Ideální banka a její produkty jsme si definovali, jak by banka měla vypadat, jaké služby poskytovat a jak se ke klientům chovat. Shrnuto, banka by klienty mělo nechat téměř vše vyřídit online z pohodlí domova a poskytovat standardní produkty s nulovými poplatky (již promítnutými do úrokových sazeb). Bezplatných resp. transparentních produktů nám přibývá, administrativa se snižuje a čím dál tím více úkonů lze vyřídit online. Za bezkonkurenčně největší bankovní inovaci roku však lze bezesporu prohlásit počin Air Bank v podobě revolučního full online založení účtu.

Půjčit či nepůjčit Evropě - to je to, oč tu běží!

14.12.2011 Politika

Během posledních dní se v Čechách naplno rozjela bouřlivá diskuze na téma půjčky 90 mld. Kč z devizových rezerv České národní banky pro Mezinárodní měnový fond. Diskuze neprobíhá pouze v médiích, ale doslova na každém rohu – je jedno, jestli sedíte v práci, v parku na lavičce nebo v hospodě – všude se lidé chytají za hlavu a bojí se nenulové pravděpodobnosti poskytnutí úvěrů. A že je čeho se bát! Pokud by půjčka (skoro jistě nevratná) poskytnuta přece jen byla, jednalo by se o akt, který je v přímém rozporu se zájmy České republiky.

Zrušit podporu stavebního spoření – ihned!

1.11.2011 Politika

Stavební spoření lze dnes bezesporu prohlásit za jeden z největších podvodů na lidech (podobně jako kapitálové či investiční životní pojištění, spořící produkty pro kojence, etc., ale o tom jindy). Ze všech stran neustále slýcháme, že se jedná o nejvýhodnější spořící produkt na trhu. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou a lidé tomu po dvaceti letech bohužel i skutečně věří. Jenže on to zas tak výhodný produkt není.

ER bank zvyšuje úroky, Citibank zkouší špinavé triky a Equabank přichází s hypotékou

17.10.2011 Aktuálně

Během posledního roku docházelo k neustálému snižování úrokových sazeb u spořicích produktů napříč celým trhem. Nejvstřícnější banky a družstevní záložny snižovaly sazby vždy jako poslední a prokládaly to obdobími stagnace (čehož si laskavý klient jistě všiml), ale úroky šly nakonec stejně nemilosrdně dolů. Po poslední letní stagnaci došlo v září opět k výraznému poklesu úrokových sazeb zejména u větších bank. Zcela proti proudu se rozhodla vykročit Evropsko-ruská banka (ERB-bank) a počátkem října zvedla úrokové sazby u všech svých spořicích produktů a to nikoliv pouze kosmeticky.

Prdelky, srandičky, frajeřinky aneb Air Bank to trošičku projela

25.7.2011 Aktuálně

Po Varech jsem si dal hard reset na meditačním kurzu. Ten skončil a je tu čas na další emo. A naučíme se krásné české slovo „momentum“.

Psát o Air Bank byl omyl, je vlastně boží. Je tu šťavnatější soustíčko: banka Zuno

25.7.2011 Aktuálně

Tak tohle mi nedělejte. Napíšu článek o krásném průšvihu Air Bank a ještě týž den se ukáže, že to bylo dost slabý. Z hlediska velikosti průšvihu. Celá kauza je bezvýznamná. Banka slíbila, že se vyjádří, ale můj nápad zřejmě zapadl v pěně dní. Jestli tyto dny mají nějakou pěnu, pak je to ovšem pěna značky ZUNO.

Stručné hodnocení webových prezentací bankovních institucí

20.1.2011 Aktuálně

Měsíc co měsíc poctivě navštěvujeme níže uvedené weby a čerpáme z nich nejaktuálnější informace pro naši databázi. Článek primárně hodnotí, jak dobře se nám s weby pracuje (kvalita a dostupnost informací, přehlednost a spousta dalších poznámek).

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena